Saturday, March 9, 2013

Caracas, 5 Mac 13


Adegan di Caracas, Venezuela ketika kematian President Hugo Chavez. 
Ahli politik, sosialis, hos tv, haluan kiri, diktator dan pejuang anak bangsa. 
Kata- kata terakhir ketika mahu mangkat " Aku tak mahu mati."


Sunday, February 24, 2013

Fox Force Five


Imej ini adalah print screen dari animasi gif. Psl bebal xreti nak 
embed kt template maka jd mcm inilah hasil dia. Sapa² hantu QT mesti 
dah khatam scene ni. Malam ni nampak gaya layan lagi Django Unchained.

Friday, February 22, 2013

Refleksi oleh Markus Reugels


















Mind boggling betui teknik mamat Markus Reugels dari German
Fikiran dan imaginasi Markus dah menjangkau luar dari perbatasan.
Kagum & terpesona. After the break boleh tgk lagi hasil-hasil
eksperimentasi beliau.

Thursday, February 21, 2013

Gelembung Busa





















Inilah dia teknik seni foto yang cukup payah nak master. Richard Heeks
memang handal dengan teknik ini. Teknik sebegini memang bukan 
untuk amatur atau para yuppies/hipster yang baru nak godek DSLR.

Wednesday, February 20, 2013

The Church of Maradona

















Sukan bolasepak memang boleh menyatukan umat. Banyak 
pemain dan pasukan telah membuktikan fakta ini tanpa perlu 
melebihkan lagi elaboration. Idea gila gagasan Hernan & Alejandro 
Veron utk mewujudkan pemain Diego Maradona sebagai tuhan 
dan agama memang mencengangkan!


Tuesday, February 19, 2013

Kristal Bismuth

























Ini memang 1 unsur yang lain dari yang lain.Kristal Bismuth 
ini kalau dirujuk di dalam jadual unsur berskala adalah bersimbol 
'Bi' dengan nombor atomik 83.