Tuesday, July 26, 2011

24. M.Suberi, Mekanik & Jurupandu Bot



















.Sudah berapa lama pengalaman pandu bot?
Dekat² 20 tahun.

.Bot syarikat ini dibeli bila?
Tahun 1994 kalau tak silap. Bot ini tak ada nama istimewa cuma saya &
kawan² panggil bot 'Yamaha'.

.Apa fungsi bot ini kepada syarikat?
Selalu guna pada waktu operasi menyelamat jika ada bencana banjir.

.Maksimum berapa ramai muatan bot ini?
Lebih kurang dalam 15 orang.

.Siapa lagi dalam syarikat yang layak pandu bot 'Yamaha' ini?
Masa dulu ada 2 orang. Sekarang tinggal saya seorang saja.
Sekarang ini saya sibuk juga melatih seorang calon yang boleh
jadi pengganti saya nanti.

Friday, July 22, 2011

San Diego Comic - Con 2011



















After E3 this is by far the best gatherings of fanboys, geeks, 
comic authors and creators, illustrators & generally all the 
creative industry players.

From 21- 24 of July,  expect a whole lotta fun & coolness 
happening at the San Diego convention center.

Visit here for more info. Sila enjoy foto² dibawah hasil 
petikan /film.

 















































Monday, July 18, 2011

Kajian Media Sosial: G+



















Setelah sekian lama menunggu, dapat jugak invitation. 
Well curiosity kill the cat, kat bawah ada beberapa fakta
rawak tentang sensasi terkini Google+

.Lagi ramai pengguna lelaki dari perempuan

.Kalau tak ada cable power, susah rupanya nak dapat invite.

.Maybe boleh jadi one hit wonder.

.US, India & Sri Lanka, top 3 negara teratas melanggan G+.

.Lambat laun Google bakal hantar banyak invitea & by that
 time ada kemungkinan boleh lemau jugak mcm lain².

Kepada sesiapa yang sudi mahu mendapat  invite G+, 
sila drop email add di komentar. Cheers!

*special thx to dzwrq for the invite.

Friday, July 15, 2011

Studio visit, S. Razman

Pix credit: RN

















Suka apa yang dilihat. Tajuk pun menggigit.

Salah satunya adalah 'Digigit Politikus'.

Man,teruskan usaha & 'peperangan' di studio!

Untuk lebih jelas, sila klik sini.
















Wednesday, July 13, 2011

Pungguk rindukan bulan.


My oh my...Dah siap bound hardcover rupanya.

Menunggu tarikh 20 September dengan sarat rasa rindu.

Terima kasih, terima kasih & terima kasih Craig Thompson.
Kerja keras kamu akan kami balas dengan penuh rasa kasih.

Aku bakal beli 2 copy, satu lagi buat buah tangan untuk 
significant others.

Info produk: USD 29.95 (RM96.50) & 672 jumlah mukasurat.

Friday, July 8, 2011

23. A. Heng , Pelaku tarian Singa























.Berapa lama kamu jadi 'Singa'?
Tak lama , baru dua tahun.

.Suka?
Mesti mau suka meh. 

.Sehari training berapa lama?
Pagi sampai petang. Training time cuti saja.

.Selain main singa, apa lagi kamu suka buat?
Main game lor. PS3 sama PSP.

.Suka main game PS3 apa?
Kung-fu, lawan² lah. Devil May Cry, Street Fighter,Tekken.

Wednesday, July 6, 2011

Infographic - The Monster Squad[1987]
















Ha...ini dia film favorite masa umur 12 tahun.

Ianya campy, 80's horror galore, tak terlalu B-grade & fun. 
Better than most of the 3D-horror bullshit that invades our
cinemas today.

Pelakon² dia bukan A-list pun, tapi performance semua tip-top!

Watak paling menonjol mestinya Dracula, Scary German Guy, 
Wolfman dan Rudy.

Masa  ni kesan khas dia murni dan masih ikut tradisi mise-en-scene
yang benaran.

Sunday, July 3, 2011

James Douglas Morrison, 1943-1971





















Setiap 3 Julai pasti ada pilgrimage dari peminat tegar Jim 
ke pusaranya yang terletak di kompleks Pere Lachaise, Paris.
Ada penah pasang angan², tapi belum tahu bila boleh ada modal.

Ditanya pada John Densmore (drummer The Doors) tentang 3 Julai, dia
enggan mengingati tarikh ini, sebaliknya lebih suka mengenang 
8 December kerana ianya adalah tarikh Jim lahir didunia.

Kabarnya pada tarikh ini, di Paris bakal ada konsert peringatan Morrison
yang  ke-40 tahun. Manzarek dan Krieger confirm ada, tetapi tidak John.

Ujar John si rakan setia mendiang "If Jim shows up, I'll be there".

Bersemadilah kamu dengan aman, James Douglas Morrison.